Delicja - rozwiązanie na pyszne, gorące danie - SpecStal

Przejdź do treści

Delicja - rozwiązanie na pyszne, gorące danie

Produkty

Delicja

kuchnio-wędzarnia ogrodowa

z możliwością użycia jako grill

 "Delicja"
 Mamy nadzieję, że nasz produkt będzie cieszył się dużym zainteresowaniem, zwłaszcza osób które lubią delektować się pysznymi i niepowtarzalnymi smakami, jakie można osiągnąć wykorzystując do tego celu kuchnio-wędzarnię „Delicja”.
 
„Delicja” umożliwia wędzenie, gotowanie, smażenie, pieczenie, grillowanie oraz wiele innych sposobów zastosowania w trakcie cieplnej obróbki potraw.
 
Urządzenie zbudowane jest z korpusu wykonanego z blachy o grubości 3 mm. Główna, płyta grzewcza ma grubość 8 milimetrów i zrealizowana jest z blachy żarociągliwej, gatunku P 265GH (opcjonalnie może być wykonana ze stali nierdzewnej). Ciężar około 180 kg, a cena to 3 450 zł brutto w prypadku płyty wykonanej ze stali czarnej, a 3 900 zł brutto, gdy płyta zrealizowana jest ze stali nierdzewnej. Istnieje możliwość wysyłki firmą kurierską na terenie całego kraju – koszt około 220 zł.
Kuchnio-wędzarnia „Delicja” przeznaczona dla miłośników domowej ,,gastronomi'' w plenerze (ogrodzie), służąca jako kuchnia polowa, na której można przygotować gorące dania, herbatę czy kawę. Można również grillować różnego rodzaju mięsa jak i dodatki warzywne. Podstawową zaletą „Delicji” jest możliwość wędzenia, daje możliwość przygotowania posiłku według własnego pomysłu jak i co ważne bez niepotrzebnych dodatków chemicznych stosowanych w przetwórstwie spożywczym.
Mięsa, jak i ryby spożywane na ciepło, bezpośrednio po uwędzeniu, dają niezapomniane doznania smakowe co potwierdzają wszyscy użytkownicy wędzarni. Posiłki są nieporównywalnie smaczniejsze od tych przygotowanych na grillach elektrycznych czy gazowych.
Bardzo dużą zaletą wędzarni jest to, iż wszystko to co wytapia się z wędzonek, nie spala się w żarze, płomieniach paleniska, ponieważ komora wędzarnicza nie jest umieszczona nad płomieniami lecz obok.
Nasz produkt, ma usatysfakcjonować osoby lubiące kulinarne wyzwania. To wolnostojące akcesorium, przeznaczone jest do umieszczenia na stabilnym podłożu, z zachowaniem w trakcie korzystania z niego, środków ostrożności wymaganych dla tego typu urządzeń (grill, wędzarnia, piekarnik, barbecue, rożen itp.).
Nasz produkt zbudowany jest z komory spalania, (drzwiczki komory wyposażone są w szybę stosowaną w kominkach grzewczych), nad którą bezpośrednio znajduje się stalowa płyta grubości 8 mm. Rozgrzane powietrze, wytwarzane w komorze spalania przechodzi pod stalową płytą, a następnie kierowane jest do kolumny wędzarni. Jako paliwo możemy wykorzystać podstawowe materiały: drewno, węgiel drzewny – z pewnością osoby biegłe w wędzeniu czy tez grillowaniu, będą wiedziały jaki gatunek drewna (najlepiej liściastego) oraz przypraw użyć, aby osiągnąć żądany smak potrawy. Komora spalania wyłożona jest szamotem (płytą żaroodporną) wytrzymująca około 1500 stopni Celsjusza. Pozwala to na ograniczenie emisji temperatury na zewnątrz urządzenia i wykorzystaniu w większym stopniu energii cieplnej, zawartej w stosowanym akurat paliwie. Skierowaniu gorącego powietrza, dymu pod płytę grzejną i później do kolumny wędzarniczej.
 
Bezpośrednio na płycie grzejnej, możemy przygotować na przykład karczek, żeberka, skrzydełka czy też opiec sobie chleb.  W płycie urządzenia wycięty jest zakrywany, okrągły otwór pozwalający na umieszczenie w nim  np. garnka, w którym to możemy przygotować potrawy gotując je czy prażąc.
Na otworze możemy położyć nierdzewną kratkę na której to, bezpośrednio nad ogniem, możemy przygotowywać np. kiełbasę uzyskując tym sposobem smak kiełbasy, tradycyjnie opiekanej nad żywym ogniem na patyku.
Sama rozgrzana blacha płyty, może być w przeróżny sposób wykorzystywana – można np. położyć czajnik z wodą, który w każdej chwili może nam być przydatny, celem zaparzenia kawy czy herbaty.
Na drzwiczkach komory wędzarniczej zamontowany jest termometr, dzięki któremu możemy kontrolować aktualną temperaturę jaka jest w komorze wędzarni.
Na korpusie „Delicji” zainstalowane są w praktyczne wieszaki, pozwalające na zawieszenie jej elementów (demontowany, okrągły element płyty grzewczej, nierdzewna krata), czy też zestawu przyborów – np. szczypce, widelce czy inne, używane w trakcie prac kulinarnych.
W komorze wędzenia, możemy wybrać miejsce położenia kratki ze stali nierdzewnej, zapewniając w ten sposób dogodny dostęp i obróbkę ułożonych na niej wyrobów.

Przed komorą wędzarni zamontowany jest rozkładany, drewniany blat, umożliwiający przygotowanie potraw, czy też po obróbce termicznej wygodnego wyłożenia ich.

Prawidłowy przebieg procesu wędzenia, polega na utrzymywaniu w komorze wędzarni odpowiedniej temperatury, potrzebnej do obróbki produktów. W tym celu na drzwiczkach komory spalania umieszczona jest klapka z możliwością regulacji jej uchyłku.
Poprzez wkręcanie lub odkręcanie śruby regulacyjnej, sterujemy dopływem ilości powietrza do komory spalania, a tym samym możemy zwiększyć lub zmniejszyć płomień, intensywność tlenia się stosownego paliwa.
Zapraszamy do obejrzenia krótkiej prezentacji naszej kuchnio-wędzarni.
Grill, wędzarnia oraz kuchnia ogrodowa w jednym - "Delicja"
Kółka transportowe kuchnio-wędzarni.
 
Transport - kuchnio-wędzarnia przygotowana jest tak, aby instalować ją w sposób stacjonarny. Istnieje jednak bardzo prosty sposób, umożliwiający transport, czy przemieszczania jej.
 
Łatwe przełożenie miejsca zamocowania w osi kompletu kółek, pozwala na transport i przemieszczanie „Delicji” w wybrane miejsce. Wystarczy lekko podnieść kuchnio-wędzarnię, przy pomocy wysuwnych rączek i zmienić miejsce mocowania kółek.
Wysyłka - istnieje możliwość wysyłki na teren całego naszego kraju, firmą kurierską, w cenie 220 zł.
Kopiowanie i wykorzystywanie bez zgody zabronione.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Wróć do spisu treści