Delicja - rozwiązanie na pyszne, gorące danie - SpecStal

SpecStal_producent_kotlow_na_paliwo_stale
Specstal produkcja i sprzedaż kotlów CO
Produkcja kotlów centralnego ogrzewania
Przejdź do treści

Menu główne:

Delicja - rozwiązanie na pyszne, gorące danie

Produkty

Delicja

kuchnio-wędzarnia ogrodowa

z możliwością użycia jako grill

 "Delicja"
 Mamy nadzieję, że nasz nowy produkt będzie cieszył się dużym zainteresowaniem, zwłaszcza osób które lubią delektować się pysznymi i niepowtarzalnymi smakami, jakie można osiągnąć wykorzystując do tego celu kuchnio-wędzarnię „Delicja”.
 
„Delicja” umożliwia wędzenie, gotowanie, smażenie, pieczenie, grillowanie oraz wiele innych sposobów zastosowania w trakcie cieplnej obróbki potraw.
 
Urządzenie zbudowane jest z korpusu wykonanego z blachy o grubości 3 mm. Główna, płyta grzewcza ma grubość 8 milimetrów i zrealizowana jest z blachy żarociągliwej, gatunku P 265GH. Ciężar to około 180 kg, a cena z okazji wdrożenia do sprzedaży nowego produktu, to 3 200 zł brutto. Istnieje możliwość wysyłki – koszt około 150 zł.
 
Nasza nowa realizacja, ma usatysfakcjonować osoby lubiące kulinarne wyzwania. To wolnostojące akcesorium, przeznaczone jest do umieszczenia na stabilnym podłożu, z zachowaniem w trakcie korzystania z niego, środków ostrożności wymaganych dla tego typu urządzeń (grill, wędzarnia, piekarnik , barbecue , rożen).
Nasz produkt zbudowany jest z komory spalania, (drzwiczki komory wyposażone są w szybę stosowaną w kominkach grzewczych), nad którą bezpośrednio znajduje się stalowa płyta grubości 8 mm. Rozgrzane powietrze, wytwarzane w komorze spalania przechodzi pod stalową płytą, a następnie kierowane jest do kolumny wędzarni. Jako paliwo możemy wykorzystać podstawowe materiały: drewno, węgiel drzewny – z pewnością osoby biegłe w wędzeniu czy tez grillowaniu, będą wiedziały jaki gatunek drewna (najlepiej liściastego) oraz przypraw użyć, aby osiągnąć żądany smak potrawy. Komora spalania wyłożona jest szamotem (płytą żaroodporną) wytrzymująca około 1500 stopni Celsjusza. Pozwala to na ograniczenie emisji temperatury na zewnątrz urządzenia i wykorzystaniu w większym stopniu energii cieplnej, zawartej w stosowanym akurat paliwie. Skierowaniu gorącego powietrza, dymu pod płytę grzejną i później do kolumny wędzarniczej.
 
Bezpośrednio na płycie grzejnej, możemy przygotować na przykład karczek, żeberka, skrzydełka czy też opiec sobie chleb.  W płycie urządzenia wycięty jest zakrywany, okrągły otwór pozwalający na umieszczenie w nim  np. garnka, w którym to możemy przygotować potrawy gotując je czy prażąc.
Bezpośrednio na otworze możemy położyć nierdzewną kratkę na której to, bezpośrednio nad ogniem, możemy przygotowywać np. kiełbasę uzyskując tym sposobem smak kiełbasy, tradycyjnie opiekanej nad żywym ogniem na patyku.
Sama rozgrzana blacha płyty, może być w przeróżny sposób wykorzystywana – można np. położyć czajnik z wodą, który w każdej chwili może nam być przydatny, celem zaparzenia kawy czy herbaty.
W komorze wędzenia, możemy wybrać miejsce położenia kratki ze stali nierdzewnej, zapewniając w ten sposób dogodny dostęp i obróbkę ułożonych na niej wyrobów.

Przed komorą wędzarni zamontowany jest rozkładany, drewniany blat, umożliwiający przygotowanie potraw, czy też po obróbce termicznej wygodnego wyłożenia ich.

Prawidłowy przebieg procesu wędzenia, polega na utrzymywaniu w komorze wędzarni odpowiedniej temperatury, potrzebnej do obróbki produktów. W tym celu na drzwiczkach komory spalania umieszczona jest klapka z możliwością regulacji jej uchyłku.
Na drzwiczkach komory wędzarniczej zamontowany jest termometr, dzięki któremu możemy kontrolować aktualną temperaturę jaka jest w komorze wędzarni.
Na korpusie „Delicji” zainstalowane są w praktyczne wieszaki, pozwalające na zawieszenie jej elementów (demontowany, okrągły element płyty grzewczej, nierdzewna krata), czy też zestawu przyborów – np. szczypce, widelce czy inne, używane w trakcie prac kulinarnych.
Poprzez wkręcanie lub odkręcanie śruby regulacyjnej, sterujemy dopływem ilości powietrza do komory spalania, a tym samym możemy zwiększyć lub zmniejszyć płomień, intensywność tlenia się stosownego paliwa.
Zapraszamy do obejrzenia krótkiej prezentacji naszej kuchnio-wędzarni.
Grill, wędzarnia oraz kuchnia ogrodowa w jednym - "Delicja"
 
Transport - kuchnio-wędzarnia przygotowana jest tak, aby instalować ją w sposób stacjonarny. Istnieje jednak bardzo prosty sposób, umożliwiający transport, czy przemieszczania jej.
 
Łatwe przełożenie miejsca zamocowania w osi kompletu kółek, pozwala na transport i przemieszczanie „Delicji” w wybrane miejsce. Wystarczy lekko podnieść kuchnio-wędzarnię, przy pomocy wysuwnych rączek i zmienić miejsce mocowania kółek.
Kółka transportowe kuchnio-wędzarni.
Kopiowanie i wykorzystywanie bez zgody zabronione.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Producent kotłów centralnego ogrzewania kontakt.
Blog ogrzewnictwo, porady i odpowiedzi na pytania.
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego